Υλικά
5 µελιτζάνες
500 γραµµ. κιµά
1 πιπεριά
1 κρεµµύδι
αλάτι
πιπέρι
1 ντοµάτα
Εκτέλεση
Κόβουµε τις µελιτζάνες κάθετα στη µέση τις µισοαδειάζουµε (τη σάρκα που αδειάσαµε την κρατάµε).
Αλατίζουµε τις µελιτζάνες και τις αφήνουµε 1 ώρα, κατόπιν ξεπλένουµε, στεγνώνουµε.
Τηγανίζουµε ελαφρά τις µελιτζάνες έως ότου µαλακώσουν.
Στο µούλτι βάζουµε πιπεριά, σάρκα µελιτζάνας, κρεµµύδι ντοµάτα. Τα προσθέτουµε στον κιµά, αλατοπιπερώνουµε και ζυµώνουµε καλά.
Πλάθουµε µακρόστενα µπιφτεκάκια στο µήκος των µελιτζανιών και γεµίζουµε τις µελιτζάνες.
Ψήνουµε για 40 λεπτά στους 180 σε πυρίµαχο ταψί.
Φτιάχνουµε µια απλή σάλτσα ντοµάτας (ντοµάτες, κρεµµύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, λάδι).
Σε µια πιατέλα βάζουµε τη σάλτσα ντοµάτας και από πάνω τις µελιτζάνες.