Υλικά
1 µικρό λάχανο
1/4 κιλού κιµά µοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 ντοµάτα
1 κουταλιά πελτέ ντοµάτας
1 κουταλάκι δυόσµο
λίγο µπούκοβο
λίγο ψιλοκοµµένο µαϊντανό
2 κουταλάκια πιπέρι
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε νερό να βράσει.
Χαράζουµε βαθιά την βάση του λάχανου περιµετρικά και αφαιρούµε τα πρώτα φύλλα.
Βουτάµε το λάχανο να ζεµατιστεί και αφαιρούµε προσεκτικά τα φύλλα του που έχουν µαλακώσει ελαφρά. Συνεχίζουµε την διαδικασία µέχρι να πάρουµε όλα τα φύλλα.
Βουτάµε τα φύλλα σε κρύο νερό και τα αφήνουµε να στραγγίξουν.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τον κιµά, το ρύζι, τα µυρωδικά µας, την ντοµάτα ψιλοκοµµένη, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούµε τα χοντρά µέρη του λάχανου και τα στρώνουµε στο κάτω µέρος της κατσαρόλας.
Τυλίγουµε σε κάθε λαχανόφυλλο λίγο από το µίγµα του κιµά και αραδιάζουµε τους λαχανοντολµάδες στην κατσαρόλα µας κοντά τον ένα στον άλλο.
Τους καπακώνουµε µε ένα πιάτο, και προσθέτουµε βραστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν βράση οι λαχανοντολµάδες χαµηλώνουµε την φωτιά και µαγειρεύουµε για µία περίπου ώρα.