
Υλικά
Υλικά
200 γρ. ελιές, όχι πολύ αλμυρές
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. νερό
30 γρ. γλυκόζη
Ζάχαρη για επικάλυψη
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη.
Τη βάζουμε στη φωτιά και, όταν η ζάχαρη λιώσει, ρίχνουμε τις ελιές, οφείλουμε να βράσει για λίγο έως ότου γίνει ένα παχύ σιρόπι.
Δηλαδή, στους 115-120°C.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι παίρνουμε τις ελιές και τις ρίχνουμε στη ζάχαρη κάνοντας έναν κύκλο μέσα σε αυτήν.
Με πολλή προσοχή τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο εωσότου στεγνώσουν.
Τις μαζεύουμε προσέχοντας να μη σπάσει ή κρούστα που έχει δημιουργήσει ή ζάχαρη.