
Υλικά
Υλικά
Βάση
200 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
40 γρ. ζάχαρη
Κρέμα
600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη-άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (35% λιπαρά)
Επικάλυψη
150 γρ. μαρμελάδα ελιάς Gaea
Παρασκευή
ΒάσηΑνακατεύουμε το φιστίκι Αιγίνης με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Παίρνουμε ένα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ.
και ύψους 4 εκ., το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και στο εσωτερικό της βάζουμε το μίγμα, πιέζοντας προς τα κάτω.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.ΚρέμαΑνακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη, όχι για πολύ, και προσθέτουμε την κρέμα.
Γεμίζουμε το στεφάνι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, ώστε να είναι λεία, και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη μαρμελάδα ελιάς.