
Υλικά
Υλικά
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
240 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. βανίλια
15 γρ. νερό χλιαρό
1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και μετά το νερό.
Χτυπάμε το μίγμα λίγο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δέσει το ζυμάρι μας.
Παίρνουμε δόσεις από το ζυμάρι και φτιάχνουμε μπαστουνάκια μεγέθους περίπου 7 εκατοστών.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 170°C για 15'.Θερμοκρασία: 170°CΧρόνος προετοιμασίας: 45'Χρόνος ψησίματος: 15'Υπέροχη υφή και άρωμα βουτύρου σε ένα τραγανό μπισκότο.
Δοκιμάστε τα με τον απογευματινό καφέ σας.(Από το βιβλίο Delicious Cookies της Εβίτας Παπαχαραλάμπους)