Υλικά
Προετοιμασία: 20 λεπτά Ψήσιμο: 15-20 λεπτάΥλικά(για 30 κομμάτια)
1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
7 φλιτζάνια αλεύρι
3 βανίλιες
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι σόδα
ξύσμα από δυο πορτοκάλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν, τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάτε καλά τα υλικά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Πλάθετε κουλουράκια (πλεξούδα, ή κορδόνι διπλωμένο στα τρία), τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Ψήνετε για 15’ -20΄σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν(αν θέλετε να φουσκώσουν περισσότερο αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί ένα τέταρτο πριν τα πλάσετε).