Υλικά
υλικά
1200 γρ. αχλάδια (θέλουμε 1 κ. καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια)
900 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χυμό μήλου (βοηθάει στην πήξη)
1 ξύλο κανέλας, μερικά γαρύφαλα, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 μικρό λεμόνι, το χυμό
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε την καρδιά και τα σπόρια, τα κόβουμε μικρά κυβάκια ή μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ με 100 γρ.
νερό, το χυμό του λεμονιού και του μήλου και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο γιά 12 ώρες τουλάχιστον.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και όταν αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά γιά 20', ανακατεύοντας συχνά. Στο μεταξύ, βάζουμε ένα πιατάκι στο ψυγείο.
Μόλις τα φρούτα γίνουν διάφανα, βάζουμε δυό κουταλιές στο κρύο πιατάκι και ελέγχουμε αν είναι έτοιμη: η μαρμελάδα πρέπει να τρέχει μαλακά, χωρίς να είναι πολύ ρευστή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε στα βάζα μας.tips: το τζίντζερ ταιριάζει πολύ με το αχλάδι και μπορείτε να προσθέσετε στο βράσιμο 1 κ.γ.
τριμμένο, αν θέλετε πιό ιδιαίτερη γεύση.