Υλικά
υλικά
5 μήλα γκόλντεν ή ρενέδες
300 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
5 αβγά
50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη και 1 κ.γ. κανέλα
1 λεμόνι, το χυμό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα πασπαλίζουμε με το λεμόνι και 1/4 φλ.τσ.
από τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο φούρνο το βούτυρο γιά 1'-2' λεπτά να λυώσει, μέσα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (ανακατεμένο με το μπέικιν).
Ανακατεύουμε καλά μέχρι ν' αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα μήλα και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια και ψήνουμε στο φούρνο γιά 40'.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει αρκετά και το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Το σερβίρουμε σκέτο, με σαντιγύ ή με παγωτό βανίλια.Updated: 13/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/11/11