Υλικά
Υλικά:
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (ή αραιωμένη σουμάδα)
1 κγ λευκό ξύδι
1 κούπα + 2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας αμυγδαλόψιχα (ξεφλουδισμένα αμύγδαλα πολύ ψιλά τριμμένα)
1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ αλάτι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κγ απόσταγμα βανίλιας
2 κγ άρωμα πικραμύγδαλου
Παρασκευή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Προσθέτουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, το γάλα, το απόσταγμα και το άρωμα.
Σχηματίζουμε μια τρύπα στο εσωτερικό του μπολ με τα στερεά υλικά και σταδιακά προσθέτουμε μέσα το μείγμα των υγρών ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα.
Όταν ομογενοποιηθεί εντελώς η ζύμη αδειάζουμε σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν οι άκρες να ξεκολλάνε από τη φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν αναποδογυρίσουμε τη φόρμα και κόψουμε σε κομμάτια.