Υλικά
υλικά
1 κ. νεκταρίνια, ώριμα και γερά
2 φλ.τσ. ζάχαρη λευκή
1 1/2 λεμόνι, το χυμό
4-5 κόκκους κοπανισμένο καρδάμωμο (κακουλέ)
1 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο
ελάχιστο αλάτι
παρασκευή
Πλένουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο τη ζάχαρη με 1/2 φλ.τσ.
νερό και το καρδάμωμο.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φρούτα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά για 2'.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και το λεμόνι.
Βάζουμε τα φρούτα με ανάλογο σιρόπι σε γυάλινα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.
Διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αμέσως, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κατόπιν την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.