
Υλικά
υλικά
(για 8-10 θήκες για μάφιν)
10 φρέσκα σύκα μικρού μεγέθους
50 γρ. σκόνη αμυγδάλου
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι φαρίνα
25 γρ. βούτυρο φρέσκο παγωμένο
25 γρ. γάλα πλήρες
ελάχιστη κανέλα
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Πλένουμε τα σύκα με τη φλούδα τους, τα στεγνώνουμε με χαρτί και κόβουμε το κοτσάνι τους.
Αν δεν έχουμε πολύ μικρά σύκα, τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα, ώστε να χωράνε στις θήκες των μάφιν.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αβγά, χτυπώντας να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και την κανέλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και χτυπάμε λίγο, μέχρι να προκύψει ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε στις χάρτινες θηκούλες από 1 κ.σ από το μείγμα και μοιράζουμε επάνω τα σύκα.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 3/4 με το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε για 20' και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά πριν το σερβίρισμα. tips: τα ανάλαφρα αυτά κεϊκάκια γίνονται και με κομμάτια σύκου αν δεν είναι εύκολο να βρούμε πολύ μικρά σύκα.
Προτιμήστε τις χάρτινες θηκούλες γιατί γίνονται πολύ μαλακά και υγρά, καθώς το σύκο αφήνει τους χυμούς του.