Υλικά
υλικά για περίπου 12 κομμάτια
120 γρ. αλεύρι
5 γρ. μαγιά σε σκόνη
125 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 αβγά
1 πορτοκάλι ακέρωτο, το ξύσμα
μερικές σταγόνες ανθόνερο (προαιρετικά)
για το τόπινγκ:
170 ζάχαρη άχνη
110 γρ. εκλεκτό βούτυρο φρέσκο εκτός ψυγείου
1 πορτοκάλι ακέρωτο
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Έχουμε έτοιμα τα φορμάκια για τα μάφιν με τα χαρτάκια τους.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο να λυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα, κατόπιν το αλεύρι με τη μαγιά, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια κατά τα 3/4 και ψήνουμε στο φούρνο για 15'.
Μόλις κρυώσουν λίγο τα ξεφορμάρουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Παίρνουμε το ξύσμα από το άλλο πορτοκάλι και 2 κ.σ χυμό.
Χτυπάμε με το σύρμα των αβγών το μαλακό βούτυρο με την άχνη και 1-2 κ.σ χυμό μέχρι να γίνει λείο γλάσο.
Με ένα κορνέ γαρνίρουμε τα κάπκεικ και πασπαλίζουμε λίγο ξύσμα στην κορυφή.