Υλικά
υλικά
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
150 γρ. ζάχαρη καστανή ζαχαροκάλαμου
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ο.
Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα και προσθέτουμε το αβγό ολόκληρο συνεχίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλέυρι με τη μαγιά, τα μπαχαρικά, την καρυδόψιχα και ελάχιστο αλάτι.
Ενσωματώνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα βουτύρου σε 3-4 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Σε μια επιφάνεια ψησίματος ή σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί σχηματίζουμε μεγάλες μπάλες ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας το κουτάλι του παγωτού.
Κατόπιν, τις πατάμε λίγο στο κέντρο να "σπάσουν" ελαφρά (τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο).
Ψήνουμε τα cookies για 20' αν τα θέλουμε μαλακά και 23' αν τα θέλουμε τραγανά.
(Προσοχή! Αν θέλουμε μικρότερα μπισκότα θα τα ψήσουμε περίπου 17').
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.