Υλικά
υλικά για 4 άτομα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο) λυωμένο
6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου νουτέλα ή μερέντα)
3 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο.
Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα των αβγών μέσα από σουρωτήρι, να πέσει σαν βροχή, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 30'-35'.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.