Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
12 νεκταρίνια
750 ml λευκό κρασί από μοσχάτο Λήμνου ή άλλη αρωματική ποικιλία
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 μπαστουνάκια κανέλας
3 γαρύφαλλα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 λεμόνι, τη φλούδα (μόνο το κίτρινο)
Παρασκευή
Βάζουμε νερό και κρασί σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'.
Βάζουμε αρκετό νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και συγχρόνως κρατάμε παγωμένο νερό σε άλλη κατσαρόλα στην άκρη.
Πλένουμε τα νεκταρίνια και τα βουτάμε στο νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα περίπου, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο παγωμένο νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα ρίχνουμε στο σιρόπι να σιγοβράσουν 5' (από τη στιγμή που βράζει).
Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε βαθειά πιατέλα.
Ξαναβράζουμε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθεί στο 1/2, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και περιχύνουμε με αυτό τα νεκταρίνια.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και κατόπιν βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρονται σκέτα ή συνοδεύουν λευκές κρέμες, ρυζόγαλο και παγωτό.