
Υλικά
Υλικά
250 γρ. αλεύρι σκληρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. μούστο σταφυλιού
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ζαχαροπλαστικής
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
100 γρ. βούτυρο
4 κ. κ. γλυκάνισο
επιπλέον ζάχαρη για το φινίρισμα (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ τα δύο αλεύρια, την μαγιά και μια πρέζα αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε, λίγο-λίγο, το μούστο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής και λεία ζύμη.
Τη μοιράζουμε σε μικρές μπαλίτσες, που η κάθε μία τους υπολογίζουμε να είναι περίπου 80 γραμμάρια και πλάθουμε την κάθε μπαλίτσα σε κορδόνια από τα οποία στη συνέχεια σχηματίζουμε κουλουράκια, σαν στεφανάκι με τρύπα στο κέντρο τους.
Τα ενώνουμε στην άκρη, βρέχοντας τα δάχτυλα μας με λίγο νερό.
Αν θέλουμε πριν τα βάλουμε στο ταψί, τα βουτάμε ένα-ένα σε ένα πιάτο όπου έχουμε απλώσει τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο, στους 180 °C, φούρνο και τα ψήνουμε, για περίπου 20 λεπτά.
Θ.Τ.