Υλικά
Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρ. καστανή ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
2 αβγά
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (περ. 5 γρ.)
μια τσιμπιά αλάτι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.
Βάζουμε στα φορμάκια χάρτινες θηκούλες.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά και τα στεγνά υλικά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4) και ψήνουμε για 20'-25'.
Είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν μερικά λεπτά σε σχάρα πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα.
Είναι καλύτερα χλιαρά.