Follow us

Μάφιν με κορινθιακή σταφίδα

Μάφιν με κορινθιακή σταφίδα

Υλικά

Υλικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. καστανή ζάχαρη

250 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

2 αβγά

1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (περ. 5 γρ.)

μια τσιμπιά αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.

Βάζουμε στα φορμάκια χάρτινες θηκούλες.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.

Σε άλλο σκεύος χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά και τα στεγνά υλικά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια (γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4) και ψήνουμε για 20'-25'.

Είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει καλά.

Αφήνουμε να κρυώσουν μερικά λεπτά σε σχάρα πριν τα βγάλουμε από τη φόρμα.

Είναι καλύτερα χλιαρά.

Επίσης...

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.