Follow us

Χριστουγεννιάτικου κέικ (του chef Χρήστου Λάμπρου από το αρχείο συνταγών Flora)

Χριστουγεννιάτικου κέικ (του chef Χρήστου Λάμπρου από το αρχείο συνταγών Flora)

Υλικά

Υλικά

150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο ή κόκκινο κρασί

150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες

250 γρ. Flora Soft με βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8 γρ. σόδα ή baking powder

1 δόση βανίλια

Για το ντεκόρ

300 γρ. Flora Soft με βούτυρο

300 γρ. άχνη ζάχαρη

1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Παρασκευή

Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε.

Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και, ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Για το ντεκόρΑνακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Περισσότερα από

Γλυκά

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.