Υλικά
υλικά
250 γρ. ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
270 γρ. αλεύρι (φαρίνα)
175 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml πηκτή κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
80 ml σπορέλαιο
2 αβγά
2 κ.γ. κοφτά μαγιά σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
μια πρέζα αλάτι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά, το αλάτι και την κανέλα σ' ένα λεκανάκι και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χωριστά, χτυπάμε καλά τ' αβγά με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λάδι, μέχρι να γίνει μια λεία ρευστή κρέμα.
Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά αυτή την κρέμα στο μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι τη στιγμή που το μείγμα θα γίνει ομοιογενές (όχι περισσότερο, γιατί τα μάφιν θα γίνουν σφιχτά).
Λυώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μια φορά μόνο.
Αδειάζουμε το μέιγμα στα φορμάκια των μάφιν, γεμίζοντάς τα μέχρι τα 2/3 και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12' περίπου.