Υλικά
υλικά για ένα κέικ
2 1/2 μεγάλα φλ.τσ. λυωμένες, πολύ ώριμες μπανάνες
2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2/3 φλ.τσ. βούτυρο φρέσκο, εκτός ψυγείου
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. σόδα σε σκόνη
1/2 φλ.τσ. καρύδια (προαιρετικά)
1/3 κ.γ. αλάτι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.σ' ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε τα αβγά.
Χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα και κατόπιν ανακατεύουμε σε αυτό το μείγμα τα χτυπημένα αβγά και τις λυωμένες μπανάνες.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε γρήγορα για πολύ λίγο.
Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροσπασμένα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια (πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη καρυδόψιχα) και ψήνουμε για 1 ώρα ή λίγα λεπτά περισσότερο, δοκιμάζοντας το ψήσιμο με τη λάμα ενός μαχαιριού, που πρέπει να βγει καθαρή.
Αφήνουμενα κρυώσει για 10' και κατόπιν ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα, για να κρυώσει ομοιόμορφα.
Είναι εξαιρετικό για το πρωινό, όπως είναι ή φρυγανισμένο.