Follow us

Τσουρέκι (Συνταγή από ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε)

Τσουρέκι (Συνταγή από ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε)

Υλικά

Υλικά

1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

2 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ

200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη

20 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

7 αυγά (με 1 αυγό από αυτά θα αλείψετε τα τσουρέκια)

7 γρ. (1½ κουτ. κοφτό) αλάτι

3-4 κουτ. κοφτά) μαχλέπι

ξύσμα από 1½ λεμόνι ή πορτοκάλι

Παρασκευή

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35°C).

Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.

Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα Μαγιάς.

Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες.

Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια.

Τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου