Υλικά
2 κιλά στραγγισμένη ψίχα καρπουζιού ή αδιάγγουρου (της τοπικής μικρόκαρπης και άνυδρης ποικιλίας καρπουζιού)Υλικά
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
800-900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
λίγη κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μέλι
λίγο λάδι και σουσάμι για το πασπάλισμα του ταψιού
σουσάμι για το πασπάλισμα της επιφάνειας της πίτας
Εκτέλεση
Κόβουμε την καρπουζόψιχα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν τα υγρά της.
Στη συνέχεια, τη λειώνουμε με τα δάχτυλά μας, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει την υφή πηκτού χυλού.
Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Απλώνουμε το μείγμα και κουνάμε καλά το ταψί ώστε ή πίτα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει παντού και πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι προκειμένου, με το ψήσιμο, να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα, χαρακτηριστική για το συγκεκριμένο γλυκό.
Ψήνουμε στους 180ο για 2-3 ώρες (ανάλογα και με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει.
Μόλις βγει από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστή, περιχύνουμε την καρπουζένια μας με μισό κιλό μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο.
Α.Τ.