Follow us

Πουτίγκα καρπουζιού

Πουτίγκα καρπουζιού

Υλικά

Υλικά

6 φλ. τσ. ψίχα καρπουζιού χωρίς τους σπόρους

1/4 φλ. τσ. κορνφλάουρ

1/2 φλ. τσ. ζάχαρη

1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου

2 κ.γ. χυμό λεμονιού

½  φλ. τσ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Για το γαρνίρισμα:  διάφορα φρέσκα φρούτα ή χοντροσπασμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα ημίγλυκιας σοκολάτας.

Εκτέλεση

Λιώνουμε την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και μετά περνάμε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι για να πάρουμε μόνο το χυμό.

Κρατάμε ½ φλιτζάνι χυμό στην άκρη και βράζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη και τους σπόρους του γλυκάνισου σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά το κορνφλάουρ με το ½ φλιτζάνι του καρπουζοχυμού μέχρι να γίνει σαν μια απαλή αλοιφή και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.

Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού ή του λάιμ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια, αφού τα βρέξουμε πρώτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 5 ώρες.

Φτιάχνουμε σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ.

Βγάζουμε με το ξεφλουδιστήρι λαχανικών ξύσμα σοκολάτας και χοντροκοπανίζουμε τα φιστίκια.

Γαρνίρουμε κάθε πουτίγκα με λίγη σαντιγί, λίγα φιστίκια και λίγο ξύσμα σοκολάτας.

Α.Τ.

Επίσης...

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα