Υλικά
1 φλ. αλεύρι βρώμης Υλικά
1 φλ. αλεύρι σταρένιο ολικής αλέσεως
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κανέλα
2 ½ κ.γ σόδα
3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά
2/3 φλ. ελαιόλαδο λάδι
2 δόσεις βανιλίνης
¾ φλ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
½ φλ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα μήκους 23 εκ.
την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περισσό.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια, τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και το μέλι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C και ψήνουμε για άλλα 35-40 λεπτά (αν βυθίσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι στο κέντρο του ψωμιού πρέπει να βγαίνει καθαρό).
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε.
Το μεταφέρουμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Α.Τ.