Υλικά
1 ¼ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεωςΥλικά
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 ½ κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. κυδώνι τριμμένο ή κομμένο σε κομματάκια (περίπου 3 κυδώνια)
3/4 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. σπορέλαιο
½ φλ. γάλα
Εκτέλεση
Ραντίζουμε το τριμμένο κυδώνι με χυμό λεμονιού να μην μαυρίσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε με σπορέλαιο μια τετράγωνη φόρμα 24 εκ.
και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Τινάζουμε για να φύγει το περισσό.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Ρίχνουμε το κυδώνι και ανακατεύουμε να σκεπαστούν καλά με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, τα αβγά, το σπορέλαιο και το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε γύρω στα 35 -40 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με λίγο γλυκό κυδώνι αν έχουμε.
Α.Τ.