Υλικά
1 φλ. ζάχαρη Υλικά
½ φλ. μαργαρίνη
1 δόση βανιλίνη
2 κόκκινα μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και τριμμένα
2 φλ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κ.γ τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το μήλο και ανακατεύουμε.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρη –βούτυρο και το μήλο και ανακατεύουμε.
Εάν η ζύμη μας φαίνεται πολύ στεγνή την αφήνουμε να σταθεί για λίγο, μέχρι η ζάχαρη να τραβήξει τα υγρά του μήλου.
Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στο μείγμα των μπαχαρικών και της ζάχαρης.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να «σπάσει» η εξωτερική επιφάνεια.
Τα βγάζουμε με τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν 4-5 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σχάρα να κρυώσουν.
Α.Τ.