Υλικά
1 φλ. χαρουπάλευρο Υλικά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ½ φλ. βρασμένες και λιωμένες γλυκοπατάτες
2 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
2 δόσεις βανιλίνη
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
2 κ.σ. λιναράλευρο
6 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
Για τη γαρνιτούρα
4 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. χαρουπάλευρο
6 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι 24 Χ 24 εκ.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και την μπέικινγκ πάουντερ σε λεκάνη.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, την κανέλα και τη γλυκοπατάτα και δουλεύουμε με το ηλεκτρικό μίξερ χειρός ρίχνοντας λίγο–λίγο και το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Θα έχουμε μια σχετικά στεγνή ζύμη. Πιέζουμε τη ζύμη στο ταψάκι έτσι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήνουμε περίπου 45 -50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, οι άκρες πρέπει να έχουν την υφή ενός σωστά ψημένου κέικ αλλά το κέντρο πρέπει να είναι μαλακό –θα σφίξει όταν κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αραιώνουμε με λίγο νερό αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στο γλυκό με μια σπάτουλα σιλικόνης ή, αν δεν έχουμε, με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και κόβουμε σε κομμάτια.
Α.Τ.