Υλικά
1/2 lt κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράΥλικά
100 γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
1 φασόλι βανίλια
Για γαρνιτούρα
300 γρ. φράουλες
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. νερό
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
Βάζουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρει βράση, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο γάλα.
Ανακατεύουμε να διαλυθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σχίζουμε κατά μήκος το φασόλι βανίλιας και ξύνουμε τα σποράκια μέσα στην κρέμα.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε στα φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσανάκι τους, τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τις φράουλες: βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και περιχύνουμε την κάθε μία με 1-2 κ.σ σάλτσα φράουλα.
Α.Τ.