Υλικά
120 γρ. ρύζι γλασέΥλικά
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 δόσεις βανιλίνη
1 γερή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το ρύζι για 10 λεπτά και το ξεπλένουμε καλά.
Το βράζουμε με 350 γρ.
νερό και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
Χτυπάμε τα αβγά σε μεγάλο μπολ μαζί με τη βανιλίνη.
Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά.
Πριν πάρουν βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ διαλυμένο σε ⅓ φλ.
κρύο νερό και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουταλιές από το ζεστό μείγμα στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Γυρίζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάλι σιγά – σιγά, μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο τέλος.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχο ορθογώνιο ταψάκι, το τοποθετούμε σε ταψί με νερό μέχρι τα 2/3 του ύψους του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 30 λεπτά ,μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε, ρίχνουμε στην επιφάνεια φρέσκα ολόκληρα και κομμένα φρούτα που μας αρέσουν (ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα) και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με τα φρούτα.
Α.Τ.