
Υλικά
1 ¼ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
1 ½ κ.γ. σόδα
½ φλ. βούτυρο μαλακωμένο
½ φλ. ζάχαρη
1 αβγό
1 δόση βανιλίνη
½ φλ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
2 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο (π.χ. Amaretto)
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή βερίκοκο ή ροδάκινο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αβγό, τη βανιλίνη και το λικέρ πικραμύγδαλου και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Το μεταφέρουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλες δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα και αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 3 εκ..
Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθούν -δεν πρέπει να πάρουν χρώμα.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε στο βαθούλωμα λίγη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Α.Τ.