Υλικά
2½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλιτζ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο με πολύ απαλό άρωμα
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
Για το γλάσο μόκας
110 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. νερό και διαλύουμε τον καφέ.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη τον καφέ, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι, το λάδι, τη βανίλια, το μπέικιν και τα αβγά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε αυστηρά για 18', έτσι ώστε η καρδιά του μπράουνι να παραμείνει υγρή. Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Για το γλάσο: Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τον καφέ και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Για να απλωθεί καλύτερα η επικάλυψη, αφήνουμε το μίγμα για 10' στο ψυγείο. Την απλώνουμε στο κρύο κέικ.
Tip
Αν το κρυώσετε στο ψυγείο, μοιάζει με τούρτα καφέ.