Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για την κρέμα
ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
8 φύλλα ζελατίνης
2 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. (250 ml) γάλα
400 γρ. τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στύβουμε τον χυμό τους.
Διαλύουμε τις ζελατίνες σε 6 κουταλιές από τον χυμό των φρούτων.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το μίγμα και προσθέτουμε τις ζελατίνες, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μετά το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τους χυμούς και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε καλά με τα χέρια μας το μείγμα στη βάση της φόρμας.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 30' να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα με 3 κ.σ. νερό, ανακατεύοντας καλά. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη στρώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake.
Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί, για 3 ώρες τουλάχιστον.
Tip
Εκτός από τα digestive, ταιριάζουν πολύ και τα μπισκότα κανέλας.