Υλικά
500 γρ. φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. λουκούμια
2 κουτ. σούπας ροδόνερο
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 αυγά
Για το γλάσο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
3-4 σταγόνες ροδόνερο
2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ρίξτε τα αυγά, το ροδόνερο, το ξύσμα λεμονιού και τη φαρίνα.
Ψιλοκόψτε τα λουκούμια.
Απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί. Πάρτε λίγη ποσότητα από τη ζύμη, στο μέγεθος καρυδιού, προσθέστε 2-3 κομμάτια από τα λουκούμια, πλάστε μια μπαλίτσα και βάλτε τη στο ταψί.
Πλάστε με τον ίδιο τρόπο όλα τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε τα στους 180°C για 20 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Για το γλάσο, βάλτε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και ρίξτε το ροδόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ελάχιστο νερό ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να σχηματιστεί παχύρρευστο γλάσο.
Περιχύστε με το γλάσο τα μπισκότα και αφήστε το να σταθεροποιηθεί πριν τα σερβίρετε.
Tip
Για να ψιλοκόψετε τα λουκούμια, αλείψτε το μαχαίρι με ηλιέλαιο, για να μην κολλάνε κομματάκια στο μαχαίρι καθώς τα κόβετε.