Υλικά
Για τη βάση:
150 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση:
600 γρ. φρέσκο γάλα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
6-7 γεμάτα κ.γ. μαρμελάδα (ό,τι μας αρέσει)
1 κ.γ. κονιάκ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όλα τα υλικά και τρίβουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε το γνωστό "τριφτό" αποτέλεσμα.
Απλώνουμε στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω φασόλια.
Το βάζουμε σε μέτριο φούρνο για δεκαπέντε λεπτά.
Μετά βγάζουμε τη λαδόκολλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για ένα δεκάλεπτο περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ χειρός το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε μπρίκι με ένα κρασοπότηρο νερό γεμάτο κατά τα 3/4 και μια κουταλιά της σούπας κονιάκ.
Δεν την αφήνουμε να βράσει, απλώς να ζεσταθεί και να αραιώσει.
Τη στρώνουμε με κουταλάκι επάνω από την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.