Follow us

Οι τσαχπίνες φτερούγες κοτόπουλου

Οι τσαχπίνες φτερούγες κοτόπουλου

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι από τα πιο φθηνά κομμάτια κρέατος και, σε μαγειρικό επίπεδο, παίζουν σε δύο ταμπλό. Από τη μια, μπορούν να μετατραπούν πολύ γρήγορα και εύκολα σε ένα ορεκτικό -σνακ -finger food, για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Τηγανητές, με πικάντικο γλάσο από μέλι και τσίλι σος, μαριναρισμένες και ψητές στη σχάρα…
Σχεδόν όλες οι χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, το Μεξικό, τη Χιλή, την Ισπανία, έχουν τη δική τους συνταγή για μεζέδες με φτερούγες κοτόπουλου, που τρώγονται συνήθως απολαυστικά με το χέρι. Στην Ελλάδα, αυτή η εκδοχή μαγειρέματος (τηγάνι, ψήσιμο), δεν μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα. Τις προτιμάμε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο μαζί με λαχανικά, πατάτες ή ζυμαρικά ή ρύζι, σαν βάση για ένα φθηνό, χορταστικό και πολύ νόστιμο φαγητό. Ακόμα, γίνονται υπέροχο γιουβέτσι και στον φούρνο με πατάτες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μαγειρεύεται και ολόκληρο το κοτόπουλο σε αυτές τις συνταγές. Σε όποια εκδοχή κι αν τις προτιμήσουμε, το μαλακό κρεατάκι ανάμεσα στα κοκαλάκια και η τραγανή πετσούλα, αν προηγηθεί σοτάρισμα, κάνουν τις φτερούγες κοτόπουλου για πολλούς όχι λύση (οκονομικής) ανάγκης αλλά καθαρά γαστρονομική επιλογή.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε πατούν και στις δύο εκδοχές. Πρόσθετο πλεονέκτημα, ο λίγος χρόνος της προετοιμασίας τους, που για πολλές οικογένειες, είναι μια σημαντική παράμετρος.

Updated: 06/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 31/08/18

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…