Follow us

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Είχα περάσει πολλές φορές μπροστά από το μικρό μαγαζί της Πανόρμου, αλλά αυτή τη φορά είπα να μην αντισταθώ στον πειρασμό και να δοκιμάσω τους λουκουμάδες της «Μπουλούκας» για τους οποίους είχα ακούσει καλά λόγια.

Μια «Boulouka» στην Πανόρμου

Προτίμησα την κλασική τους εκδοχή με μέλι και κανέλα, για να καταλάβω καλύτερα τη γεύση τους και περίμενα υπομονετικά λίγα λεπτά, καθώς ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή, με τον παραδοσιακό τρόπο με το χέρι. Ήταν έτσι όπως μου αρέσουν οι λουκουμάδες, δηλαδή τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι στο εσωτερικό τους. Όπως μου είπε ο νεαρός ιδιοκτήτης Φάνης Ροΐδης, η συνταγή είναι από τη γιαγιά του που είχε ανοίξει ένα από τα πρώτα λουκουματζίδικα στη Θεσσαλονίκη, το 1914. Φυσικά, το σερβίρισμα των λουκουμάδων ακολουθεί τις τάσεις της εποχής κι έτσι πέρα από την κλασική τους εκδοχή, γαρνίρονται με σοκολάτα και συνοδεύονται με παγωτό, μπισκότο, πουράκια σοκολάτας, ινδική καρύδα, τρούφα και πολλά ακόμη.
Εδώ όμως δεν θα έρθεις μόνο για τους λουκουμάδες, αλλά και για τη χειροποίητη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα, τυρί, σπανάκι, αλλά και κοτόπουλο ή λουκάνικο. Και να μην παραλείψουμε τον καλό καφέ. Εξ’ ου και το Boulouka: Bou-γάτσα Lou-κουμάδες Κα-φές!
Από αλμυρές γεύσεις θα βρει κανείς και χωριάτικες πίτες όπως κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα ενώ στα γλυκά παίζουν σε παραδοσιακό ταμπλό: ρυζόγαλο, κρέμα, κρέμα σοκολάτα -όλα παραγωγής τους. Το καλοκαίρι εξαιρετικά δημοφιλές είναι και το παγωτό μηχανής που φτιάχνουν οι ίδιοι.

Boulouka, Πανόρμου 84 και Πορταριάς, τηλ. 210 6990131.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.