Follow us

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Υλικά

4 μεγάλες ή 8 μικρές κλημεντίνες (ή άλλα μανταρίνια)
(για να κάνει περίπου ένα φλιτζάνι πουρέ)
3 αβγά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
2/3 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. αλεύρι βρώμης
¾ φλ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
2 ½ κ.γ. σόδα
Για τη διακόσμηση
1 μεγάλη ή 2 μικρές κλημεντίνες
3 -4 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. μπράντι ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν και τις βάζουμε μαζί με τις φλούδες στη μουλινέτα. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα (βγαίνει γύρω στο 1 -1 ½ φλιτζάνι). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα 24 εκ. με σούστα, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να πέσει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις κλημεντίνες. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά. Καθαρίζουμε την 1 μεγάλη ή τις 2 μικρές κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν. Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με λίγο μπράντι και αλείφουμε την επιφάνεια. Στολίζουμε με τις φέτες κλημεντίνης και με λίγα αμύγδαλα. Αν έχει περισσέψει μαρμελάδα, αλείφουμε από πάνω τις φέτες για να γυαλίσουν. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη γαρνιτούρα και να σερβίρουμε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου: Γλυκές δημιουργίες με μπισκότο για κάθε στιγμή της ημέρας

Από μαλακά μπισκότα με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα, μέχρι πεντανόστιμα μπισκοτάκια με τζίντζερ, σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, οι γεύσεις και οι επιλογές είναι αμέτρητες για να καλύψουν κάθε γούστο.

Μελομακάρονα: Οι παραδοσιακές συνταγές για τις γιορτές

Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές μελομακάρονων, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα πιο γευστικά και αρωματικά γλυκίσματα για να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Περισσότερα από

Γλυκό

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 προτάσεις για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3 συνταγές για pancakes που ξεφεύγουν από την πεπατημένη

Ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη, με ξύσμα λεμονιού και μέλι ή με cottage; Η επιλογή είναι δική σου.

Γλυκά σε Halloween mood

Το Halloween πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε γλυκές λιχουδιές που θα τρομάξουν και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους μας.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.