
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Σούπα
8 γαρίδες καθαρισμένες
Χυμός από 2 λεμόνια
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 λίτρο ζωμός από γαρίδες
2 αγκινάρες ωμές, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα
8 χτένια καθαρισμένα
Λίγο βούτυρο για σοτάρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Pesto
1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
1-2 καυτερά πράσινα τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε)
1 κ.γλ. κύμινο
125 ml ηλιέλαιο
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την καυτερή πιπερίτσα και μαρινάρουμε τις γαρίδες επί 4 ώρες.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το pesto στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν λεία αλοιφή.
Σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες με λίγο βούτυρο, ενώ σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα χτένια.
Ζεσταίνουμε καλά το ζωμό γαρίδας και τον μοιράζουμε στα 4 βαθιά πιάτα.
Βάζουμε σε κάθε πιάτο από 2 γαρίδες και 2 χτένια, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα φασόλια και γαρνίρουμε τη σούπα με 1 κουτ.
γλυκού από το pesto.