
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 μέτρια καρότα
2 μέτριες πατάτες
1 κολοκυθάκι
1 πράσο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κλαδιά σέλερι
2 κ.σ. αστράκι
50 γρ. ταχίνι
2 λεμόνια (το χυμό)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
Σοτάρουμε κρεμμύδι, σέλερι, πατάτα, καρότο και πράσο.
Βάζουμε στη φωτιά 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 15 λεπτά τα σοταρισμένα λαχανικά με ανοιχτό καπάκι.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αστράκι και το κολοκυθάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τη σούπα να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε στο μπλέντερ μια κουτάλα από το ζωμό (στραγγισμένο) με το μισό λεμόνι και το ταχίνι μέχρι να ασπρίσουν και τα προσθέτουμε στη χλιαρή σούπα.
Σερβίρουμε, διορθώνοντας τη γεύση με χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.