
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. μπαρμπουνοφάσουλα
200 γρ. κολοκύθα κόκκινη
1 δαφνόφυλλο
1 πιπεριά καυτερή
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, ελαιόλαδο
Αλάτι, Ρίγανη
Παρασκευή
Βάζουμε στο νερό για 3 ώρες τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε, χωρίς όμως να λιώσουν.
Σε ελαιόλαδο γιαχνίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτοντας τη δάφνη και την τριμμένη ντομάτα.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια με το ζωμό τους και τα σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους και ελάχιστο πυκνό ζωμό.