Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
250 γρ. χοιρινό, κομμένο σε φέτες
3 ρόδια σε μορφή χυμού
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1/4 του κιλού μανιτάρια pleurotous
1/2 φλιτζ. Metaxa brandy
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ριζότο
1 φλιτζ. ιταλικό ρύζι
1/4 φλιτζ. κρεμμύδια, κομμένα σε μορφή κύβου
50 γρ. καρότα, κομμένα σε μορφή κύβου
50 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μορφή κύβου
50 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μορφή κύβου
Παρασκευή
Μαρινάρουμε το χοιρινό μαζί με το χυμό του ροδιού, τα κρεμμύδια, το brandy και τα φύλλα δάφνης, και αφήνουμε για μια νύχτα.
Την επομένη, ψήνουμε το κρέας μέχρι τον επιθυμητό βαθμό.
Ετοιμάζουμε το ριζότο λαχανικών με την standard μέθοδο παρασκευής ρυζιού: 2 μέρη ρυζιού, 1 νερού ή χυμού των λαχανικών, και πέντε λεπτά πριν από το τέλος ρίχνουμε τους κύβους των λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τα μανιτάρια πρέπει να ψηθούν μετά από το χοιρινό και θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για το ριζότο.
Βράζουμε τη μαρινάδα του κρέατος μέχρι να δέσει, αποτελώντας έτσι μια σάλτσα ροδιού, που θα συνοδεύσει το κρέας μας.Updated: 28/12/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/01/99