Follow us

Ψάρι oriental

Ψάρι oriental

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μεγάλες γαρίδες, ακαθάριστες

8 αχιβάδες

1 τσιπούρα

200 γρ. σφυρίδα

100 γρ. μπιζέλια mange tout

200 γρ. σπανάκι

100 γρ. φρέσκα αποξηραμένα μανιτάρια shitakee*

80 γρ. γιαπωνέζικος φιδές soba*

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

50 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας

10 γρ. φρέσκο τζίντζερ

10 γρ. φρέσκα φύλλα λεμονιάς

5 γρ. σιτρονέλα

Αλατοπίπερο

Λίγη ζάχαρη

(*) Στα μεγάλα σουπερμάρκετ και στα καταστήματα ασιατικών ντελικατέσεν.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη τους.

Φιλετάρουμε τα ψάρια, αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη και κρατάμε τα κόκαλα.

Για να φτιάξουμε το ζωμό της βάσης, ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων, τα κόκαλα των ψαριών, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, τη σιτρονέλα και τα φύλλα λεμονιάς και προσθέτουμε νερό όσο να τα σκεπάζει.

Αλατίζουμε, ρίχνουμε και μια πρέζα ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ζωμό να σιγοβράσει επί μία ώρα, ξαφρίζοντας τον τακτικά.

Όταν είναι έτοιμος, τον σουρώνουμε, περνώντας τον από ψιλό τουλπάνι.

Στο μεταξύ, βράζουμε το φιδέ, να γίνει al dente, και τον αφήνουμε στην άκρη.



Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.

Ζεματάμε για λίγα λεπτά τα μπιζέλια mange – tout σε αλατισμένο νερό που βράζει (πρέπει να μείνουν τραγανά), και τα στραγγίζουμε.

Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το σουρωμένο ζωμό των ψαρικών και του προσθέτουμε διαδοχικά τα διάφορα υλικά, με την ακόλουθη σειρά: τη σφυρίδα, τα μανιτάρια, τις γαρίδες, τις αχιβάδες, την τσιπούρα, τα μπιζέλια mange – tout, τα κρεμμυδάκια, το φιδέ και το σπανάκι, προσέχοντας να μην αφήσουμε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε κάθε προσθήκη.

Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε, προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

Επίσης...

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.