Υλικά
2 κιλά κατσικάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια Υλικά (για 8-10 άτομα)
10 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες
3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
2 ολόκληρες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κρόκους αβγών
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα καρότα, τις ντομάτες, το χυμό του λεμονιού και δύο ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε τον άνηθο, το μάραθο, τις αγκινάρες και λίγο ζεστό νερό ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε τους κρόκους σε μια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά σιγά ένα φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό της κατσαρόλας, περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού (προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα για να μη λιώσουν οι αγκινάρες).
Αφού πάρει 2-3 βράσεις το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και πάνω από κάθε πιάτο τρίβουμε πιπέρι.
Tip:
Μπορούμε και να μην αβγοκόψουμε το φαγητό και να προσθέσουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, που μαζί με την ντομάτα δίνουν πολύ ωραία γεύση.