
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
250 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε μικρούς κύβους
12 φύλλα wonton
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 εσαλότ (ή κρεμμυδάκι) ψιλοκομμένο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. χυμός λάιμ
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 νεροκάρδαμο (τα φύλλα)
½ κ.σ. πιπέρι κόκκινο
2 κούπες ηλιέλαιο
Αλάτι
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάλτσα σόγιας, το λάιμ και το τζίντζερ, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
Αναμιγνύουμε τη βινεγκρέτ με τον τόνο και διατηρούμε το μίγμα πολύ κρύο.
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180° C.
Προσθέτουμε τα wonton και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε λίγο αβοκάντο στο wonton και καλύπτουμε με μερικά φύλλα νεροκάρδαμου.
Τοποθετούμε λίγο από το μίγμα του τόνου πάνω στο νεροκάρδαμο και τελειώνουμε με 2-3 κόκκους πιπέρι.
Από ένα fusion μενού δεν θα μπορούσε να λείπει το αβοκάντο, ένα ευέλικτο λατινοαμερικάνικο υλικό, που ταιριάζει με τη λεπτότητα της δυτικής κουζίνας.
Εδώ το φρούτο γλυκαίνει το ταρτάρ τόνου και τονίζεται από το wonton.