Follow us

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και τηγανητό wonton, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Το φύρδην μίγδην των υλικών δεν κάνει το fusion, ακριβώς όπως και το ταίριασμα signe ρούχων δεν είναι haute couture. Με τη συνεργασία του Γιάννη Λουκάκου, σεφ στο εστιατόριο Semiramis του ομώνυμου ξενοδοχείου, και του Νεκτάριου Ντάλλα, μετρ στο «48 The Restaurant», σας προσκαλούμε σε ένα cocktail party-συνάντηση πολιτισμών. Στο πιάτο ή στο ποτήρι.

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και τηγανητό wonton, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. τόνος φρέσκος, κομμένος σε μικρούς κύβους

12 φύλλα wonton

1 αβοκάντο ψιλοκομμένο

1 εσαλότ (ή κρεμμυδάκι) ψιλοκομμένο

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ηλιέλαιο

1 νεροκάρδαμο (τα φύλλα)

½ κ.σ. πιπέρι κόκκινο

2 κούπες ηλιέλαιο

Αλάτι

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σάλτσα σόγιας, το λάιμ και το τζίντζερ, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Αναμιγνύουμε τη βινεγκρέτ με τον τόνο και διατηρούμε το μίγμα πολύ κρύο.

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180° C.

Προσθέτουμε τα wonton και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τοποθετούμε λίγο αβοκάντο στο wonton και καλύπτουμε με μερικά φύλλα νεροκάρδαμου.

Τοποθετούμε λίγο από το μίγμα του τόνου πάνω στο νεροκάρδαμο και τελειώνουμε με 2-3 κόκκους πιπέρι.

Από ένα fusion μενού δεν θα μπορούσε να λείπει το αβοκάντο, ένα ευέλικτο λατινοαμερικάνικο υλικό, που ταιριάζει με τη λεπτότητα της δυτικής κουζίνας.

Εδώ το φρούτο γλυκαίνει το ταρτάρ τόνου και τονίζεται από το wonton.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.