Υλικά
Για το αρνίΥλικά (για 6 σερβιρίσματα)
1 1/2 κιλό αρνί (6 κότσια ή ένα μπούτι ξεκοκαλισμένο και κομμένο)
Αλεύρι
Παρθένο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα (225 γρ.) ξηρό, λευκό κρασί
1/2 της κούπας ψιλοκομμένος άνηθος
Για τα κουκιά
3 κιλά φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
Νερό & αλάτι
1/4 της κούπας ξίδι από λευκό κρασί
1- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι
Για το αυγολέμονο
4 κρόκους αυγών
Χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1 κουτ. του γλυκού κορνφλάουερ
Εκτέλεση
Μπληζιώτη
Παρασκευή
Ανακατεύουμε 1 κούπα αλεύρι με λίγο πιπέρι και αλευρώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το αρνί, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ξαναρίχνουμε το αρνί και προσθέτουμε το κρασί και αρκετό νερό, ώστε να σκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει και το ξίδι, ζεματάμε τα κουκιά για 7-8 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις 2 κουταλιές κρεμμυδιού.
Προσθέτουμε τα κουκιά, ανακατεύοντας προσεκτικά, 1-2 κούπες από το ζουμί του αρνιού και όσο νερό χρειάζεται ακόμα, για να σκεπαστούν τα κουκιά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το υγρό.
Όταν το αρνί έχει μαγειρευτεί και τα κουκιά είναι τρυφερά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και τον άνηθο.
Φτιάχνουμε κατόπιν τη σάλτσα.
Διαλύουμε το κορνφλάουερ μέσα στο χυμό.
Χτυπάμε τους κρόκους χωριστά και προσθέτουμε το χυμό, ανακατεύοντας δυνατά.
Σιγά- σιγά ρίχνουμε 1 κούπα από το ζεστό ζουμί μέσα στο αυγολέμονο, χτυπώντας συνέχεια, και κατόπιν το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σερβίρουμε αμέσως.