Follow us

Λαζάνια με λαχανικά

Ο Γιώργος Τσιακτσίρας, σεφ του εστιατορίου «Balthazar», υπογράφει την «πράσινη ειρήνη», επιτυγχάνοντας ιστορικό συμβιβασμό ανάμεσα στα ζυμαρικά και τα πρώτα λαχανικά της άνοιξης.

Λαζάνια με λαχανικά

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

Για τα λαζάνια

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

50 ml νερό

30 ml ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Για την μπεσαμέλ

80 γρ. αγελαδινό βούτυρο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

800 ml γάλα

3 αβγά

Λίγο αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Για τη γέμιση

2 μεγάλα κολοκύθια

2 μελιτζάνες

4 ντομάτες

500 γρ. σπανάκι

1 μικρό ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα

1 σκ. σκόρδο

10 φύλλα βασιλικό

100 ml ελαιόλαδo

100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μπολ τα υλικά για τα λαζάνια για να φτιάξετε μια μέτρια ζύμη.

Ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.

Για την μπεσαμέλ: ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας.

Όταν πήξει, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας.

Συνεχίζετε με τη γέμιση: κόβετε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, τις λαδώνετε και τις ψήνετε για λίγο στο γκριλ.

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το σπανάκι και έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο και τα φύλλα του βασιλικού.

Σε ένα πυρέξ, απλώνετε λίγη γαλέτα για να μην κολλήσουν τα φύλλα και έπειτα μια στρώση λαζάνια, μια στρώση μπεσαμέλ και τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.

Στη δεύτερη στρώση, απλώνετε τα λαζάνια, την μπεσαμέλ και το μείγμα με το σπανάκι.

Στην τρίτη απλώνετε λαζάνια, μπεσαμέλ και παρμεζάνα.

Ψήνετε με αέρα στους 170°C για 20 λεπτά.

Tip
Οι στρώσεις πρέπει να είναι πολύ λεπτές.

Οι στρώσεις πρέπει να είναι πολύ λεπτές.

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.