
Υλικά
Για τα λαζάνια Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
50 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για την μπεσαμέλ
80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
800 ml γάλα
3 αβγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση
2 μεγάλα κολοκύθια
2 μελιτζάνες
4 ντομάτες
500 γρ. σπανάκι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα
1 σκ. σκόρδο
10 φύλλα βασιλικό
100 ml ελαιόλαδo
100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μπολ τα υλικά για τα λαζάνια για να φτιάξετε μια μέτρια ζύμη.
Ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.
Για την μπεσαμέλ: ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να λιώνει προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας.
Όταν πήξει, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας.
Συνεχίζετε με τη γέμιση: κόβετε τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, τις λαδώνετε και τις ψήνετε για λίγο στο γκριλ.
Σοτάρετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το σπανάκι και έπειτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες, το σκόρδο και τα φύλλα του βασιλικού.
Σε ένα πυρέξ, απλώνετε λίγη γαλέτα για να μην κολλήσουν τα φύλλα και έπειτα μια στρώση λαζάνια, μια στρώση μπεσαμέλ και τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες.
Στη δεύτερη στρώση, απλώνετε τα λαζάνια, την μπεσαμέλ και το μείγμα με το σπανάκι.
Στην τρίτη απλώνετε λαζάνια, μπεσαμέλ και παρμεζάνα.
Ψήνετε με αέρα στους 170°C για 20 λεπτά.
Tip
Οι στρώσεις πρέπει να είναι πολύ λεπτές.