
Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 καθαρισμένα πιτσούνια
1,3 κιλά φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος
2 καθαρισμένα καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 μάτσα κρεμμυδάκια
1 μπουκέτο μυρωδικών (θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός, και σέλερι, δεμένα με πράσο)
200 γρ. ψιλοκομμένα μπέικον
6 φύλλα μαρουλιού
3 κύβοι ζάχαρη
2 κ. σ. παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ζεματάμε σε νερό που βράζει τον αρακά για 8 λεπτά και τον σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Σοτάρουμε τα πιτσούνια από όλες τις πλευρές για 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε τα πιτσούνια και πετάμε το λάδι και το βούτυρο.
Ξαναβάζουμε τα πιτσούνια στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αρακά, καρότα, κρεμμύδια, μπέικον, τα μαρούλια ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε, μουσκεύουμε με 3 ποτήρια νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά.
Διάσημος πίνακας και αγαπημένο φαγητό του Picasso.