Follow us

Pla Sαm Rut

Η τέχνη του καυτερού φαγητού της Ταϋλάνδης. Αναμμένα κάρβουνα στο στόμα σε ελεύθερη (thai) εκδοχή. Ένας ενδιαφέρον διάλογος και 6 συνταγές.

Pla Sαm Rut

Υλικά

Υλικά

2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φρέσκες, κόκκινες, μεγάλες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

2 μέτρια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα ψάρια, με σφιχτή σάρκα, κατάλληλα για τηγάνισμα (φαγκρί ή μεγάλη γλώσσα)

2 κ.σ. επιπλέον σπορέλαιο για το τηγάνισμα

2 κ. σ. ζάχαρη

3 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sαuce)

2 κ.σ. χυμός ταμαρίνδου

Παρασκευή

Σε ένα γουδί ή στο μπλέντερ, λιώνουμε το σκόρδο και τα τσίλι και τα αφήνουμε.

Αναμιγνύουμε 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένη πούλπα ταμαρίνδου με 150 ml ζεστό νερό.

Την αφήνουμε να μουλιάσει για μερικές ώρες και τη στύβουμε για να βγάλει όλους τους χυμούς στο νερό.

Τέλος, απομακρύνουμε την πούλπα και σουρώνουμε το ζωμό.

Ξεπλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 200°C.

Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει και το τοποθετούμε στη συνέχεια σε μια πιατελίτσα.

Το διατηρούμε ζεστό.

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα wok ή τηγάνι, και προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη σάλτσα ψαριού και το διαλυμένο στο νερό ταμαρίνδο.

Περιχύνουμε το ψάρι με αυτή την αρωματική σάλτσα, και το σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.