Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες μικρέςΥλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας μαϊντανό
3-4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
4 φέτες ντομάτες
4 φέτες τυρί του τοστ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180? C βαθμούς.
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος μαζί με το κοτσάνι ώστε να έχει κάθε κομμάτι το δικό του.
Κάνετε μια χαρακιά στο κέντρο κάθε μελιτζάνας και αδειάζετε αρκετή από τη σάρκα της.
Αφαιρείτε τους σπόρους και ψιλοκόβετε την ψίχα.
Τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές.
Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτετε τον κιμά, την ψίχα από τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζετε τη γέμιση μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι της.
Γεμίζετε τις μελιτζάνες και τις καλύπτετε με μία φέτα ντομάτα και μία φέτα τυρί από πάνω.
Τις βάζετε σε ταψάκι, κολλητά τη μια με την άλλη και τις ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τις ψήνετε για 20΄-25΄ και τις σερβίρετε ζεστές.
Σημείωση
Παραδοσιακά οι μελιτζάνες παπουτσάκια καλύπτονται με μπεσαμέλ.
Η εκδοχή που προτείνουμε είναι πιο ελαφριά αλλά πολύ νόστιμη.