Υλικά
500 γρ. κουκιά ξεράΥλικά για 4 άτομα
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1/2 φλιτζ. λάδι
7-8 σκελίδες σκόρδο
450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα κουκιά σε νερό για 12 ώρες.
Κατόπιν τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για 15΄ περίπου.
Τα σουρώνετε, πετάτε το νερό και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Προς το τέλος, ρίχνετε το λάδι και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.